NEHODA NA PRIECESTÍ: Došlo k stretu vlaku s motorovým vozidlom

05.02.2024 Prešov

Prešov 5. februára (TASR) - Vlakovú dopravu v úseku Prešov - Drienovská Nová Ves po rannej nehode na priecestí obnovili. Pre TASR to potvrdili zo Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Polícia informovala, že v prípade nehody začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Doprava bola prerušená krátko pred 6.00 h pre zrážku vlaku s autom na priecestí. Z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove pre TASR uviedli, že auto mala v Haniske pri Prešove šoférovať 18-ročná vodička. Pri prejazde železničným priecestím, ktoré bolo v tom čase riadené svetelnou signalizáciou, došlo k nárazu osobného vlaku do auta.

"Obaja účastníci boli na mieste podrobení dychovým skúškam, v oboch prípadoch bol výsledok negatívny. Na vlaku a vozidle vznikla škoda vo výške približne 3000 eur," podotkla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová s tým, že polícia preveruje všetky okolnosti a príčiny nehody.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Slovenskej republiky vyslalo ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci k dopravnej nehode, pri ktorej vlak zasiahol osobný automobil. Zranená bola jedna osoba. Záchranári 18-ročnú ženu s poranením krčnej chrbtice po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Prešove," uviedla hovorkyňa OSZZS Petra Klimešová.
 

Vyberte región